Plezier

En dan is daar het moment: laatste knuffels worden gegeven, tranen vloeien, harten huilen, toekomstig gemis gloeit, zegen broeit. We stappen in de auto met ons hart vol lieve wensen, een tas cadeautjes, een boek met mooie herinneringswoorden. Op naar Frankrijk!

 

We hebben een fijn appartement in het schoolgebouw toebedeeld gekregen. Kerstknutsels van de kinderen, rondslingerend speelgoed en wat eigen kussentjes op de bank maken het geheel snel tot ons eigen plekje. We ontdekken de enorme hypermarche in de buurt en komen er al rap achter dat er een goedkopere, niet nader te noemen Duitse keten in de buurt zit waar we onze wekelijkse boodschappen kunnen doen. Scheelt een hoop heen-en weer lopen in die enorme winkel. En we hebben ook wat keuzestress minder. 

 

In de buurt staan veel flatgebouwen en dito speeltuintjes. Die worden deze eerste weken door de kinderen getest. Leuk! Hier gaan we nog wel wat uurtjes doorbrengen. We bekijken de scholen van de kinderen, hebben wat afspraken rondom inschrijven, administratie en maken kennis met de andere studenten. Over de taal horen we de kinderen weinig. Toen ze naar zondagsschool waren geweest, zei Mozes: ‘Ik verstond het niet, maar ik begreep het wel.’  

We komen weer lekker tot elkaar als gezin en genieten nog even van de vrije tijd die we hebben voordat het fulltime schoolritme gaat beginnen!

 

Zoveel gebed, zoveel wensen, zoveel zegen wordt meegegeven bij ons vertrek uit Nederland. Een dag voor we vertrekken nemen we afscheid van een oudtante van 105 jaar. Zij zegt tegen ons: ’Veel zegen, ik hoop dat jullie zullen doen waarvoor je geroepen bent. En maak plezier. Maak samen veel plezier; dat is belangrijk.’ 

Twee wereldoorlogen meegemaakt, honger gehad, de watersnoodramp van ’53 doorstaan, veel geliefden verloren, zowat al haar leeftijdsgenoten zijn er niet meer. En wat zegt ze? ‘Maak plezier’. Het blijft nog dagen rondhangen in ons hoofd. 

 

 

Klaar voor een nieuw avontuur!

Een rondje authentieke draaimolen mag niet ontbreken bij bezoek Parijs.

Het uitzicht op de Eiffeltoren is de 719 traptreden meer dan waard!

De echte was iets hoger dan dit zelfgebouwde miniatuurtorentje.


Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Sabina (donderdag, 03 januari 2019 15:36)

  Wat kan jij/jullie heerlijk schrijven!!
  Genoten van jullie blog! �
  En geweldig die foto’s!!

  Liefs

 • #2

  Henneke (donderdag, 03 januari 2019 16:05)

  Geweldig wat een leuke Blog en wat een positieve geluiden.Ben blij voor jullie. Ik wens jullie inderdaad toe dat naast al het wennen en leren er veel ruime zal zijn voor plezier! Die oudtante is een wijze oude tante! God wil ook niet dat wij depressief of somber onzer taak voor Hem uitvoeren, genieten mag! Geniet letterlijk en figuurlijk van de reis en van jullie uiteindelijke doel. Mijn beste oude vriendin uit Dirksland was erg ontroerd door jullie kaartje. dat jullie ondanks de hectiek aan haar gedacht hebben! zegengroet

 • #3

  Jan en Annemieke (donderdag, 03 januari 2019 19:34)

  Mooi om jullie verhaal weer te lezen. Zegen én maak plezier! Lieve groet van ons

 • #4

  hennie van dis (vrijdag, 04 januari 2019 15:02)

  Fijn om jullie zo even te ZIEN, nu knuffelen en 'ruiken' ontbreken. Mooi dat het zo mag gaan! Heel veel zegen voor de komende tijd, nu het schoolleven snel gaat starten!

 • #5

  Lyda Goemaat (vrijdag, 04 januari 2019 15:43)

  Fijn dat jullie het al snel tot jullie eigen plekje konden maken.
  En zeker geniet van elkaar en omgeving.
  Gods zegen in het nieuwejaar.
  En succes met de Franse taal.

 • #6

  Nel Bogerman (vrijdag, 04 januari 2019 16:32)

  Wat een leuke/mooie blog!!!
  Fijn om op deze manier jullie toch een beetje te kunnen volgen in het mooie werk wat jullie gaan doen.
  Alle goeds en een mooi 2019.
  Groetjes van ons

 • #7

  Ari (vrijdag, 04 januari 2019 23:25)

  Ha levensgenieters, Levensgenieters.... klinkt blij en gezinnig en dat is mooi! Bedenk me nu opeens dat onze eerste stopplaats om toentertijd naar Madrid te gaan ook Parijs was. Wel geen Eiffeltoren gezien maar wel ergens fontijnen....nog foto's van. Spannend straks als de school gaat beginnen voor de schatjes. Liefs vanuit Oude Tonge!

 • #8

  Ton van iperen (vrijdag, 11 januari 2019 21:29)

  Leuk om te lezen over jullie frisse start als voorbereiding voor werk in Senegal. De laatste 10 jaar heb ik t land bezocht en er training gegeven.