· 

Okkernootjes

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op Okkernoten. Ehhh, ik bedoel Okkernotes. We hopen hier ons reilen en zeilen in Senegal te delen met de rest van de wereld. Maar misschien leuk om ons eerst even voor te stellen.

Aan het hoofd van ons gezin staat Jowan. 35 jaar, heeft al jaren een kale bol, is een onwijze fietsfanaat, houdt van contact met mensen, is dol op pure chocoladehagelslag (dat wordt afkicken!) en is enigszins competitief ingesteld. Lieneke is zijn wederhelft. 28 jaar, heeft al jaren sproeten op haar gezicht, houdt van lezen en volleybal (niet tegelijk), vindt het heerlijk om zich te verplaatsen in de leefwereld van kinderen, is dol op avocado’s (kom maar doorrrr) en is stiekem wel een beetje een huismus (lees: met kaarsjes, achtergrondmuziek en ouderwets handwerkje in de hand). 

Dan hebben we Mozes! Een prachtig kereltje van 5 jaar (‘bíjna 6 jaar, mam’), met grote hazelnootbruine ogen, een voorliefde voor filmpjes kijken (momenteel is ene ‘meneer Vonk in de buitenlucht’ favoriet), houdt van buitenspelen met vriendjes, is dol op pure chocoladehagelslag (van wie zou hij dat nou hebben?), wil graag winnen (heeft hij van z’n vader) en heeft stiekem een gevoelig hartje. Zijn grote kameraad is Phebe, de volgende in de rij! Zij is 4 jaar (‘pas als Sinterklaas jarig is, word ik 5 toch?’), heeft prachtige blauwe kijkers en lange blonde haren, houdt van tutten en frutten met make-up, sieraden, geurtjes (heeft ze niet van haar moeder), is dol op ei, ei en nog eens ei (spiegel-, roer-, geklutst-, of rond: it doesn’t matter), speelt graag ‘vader en moedertje’, en heeft een groot hart voor mensen. 

Sinds 3 maanden is ons viertal versterkt met Alef, die een kopie is van z’n grote broer. Dezelfde bruine ogen en getinte huid, wel een andere mond. Hij houdt van kroelen, slapen, kan in huilen uitbarsten als hij schrikt van een hard geluid, houdt ervan om te lachen en is de makkelijkste baby ever. Met hem erbij is alles leuker! 

Voor de rest bestaat ons gezin uit: géén huisdieren. En dat willen we graag zo laten. Ben benieuwd hoe lang we dat volhouden in Senegal… 

Wij zijn geroepen om Jezus’ liefde en de vrijheid die in Hem te vinden is, te delen met de bevolking van Senegal. Zijn wij een soort superchristen? Die nooit een meningsverschil hebben, nooit mopperen over rondslingerende attributen en altijd geduldig zijn richting de kinderen? We wish! We zijn mensen die met lege handen voor God staan. Ons gebed is: ‘vult U ze en gebruik ons op de plek waar U ons zendt! En geef ons ook een beetje moed... Want dat hebben we nodig!’

Reactie schrijven

Commentaren: 17
 • #1

  Bert (woensdag, 27 juni 2018 13:59)

  Fijn, (klein)kinderen, dat het zover is gekomen. Gods zegen !

 • #2

  hennie van dis (woensdag, 27 juni 2018 15:06)

  Natuurlijk zijn wij de eersten die reageren! Hebben de kaart zojuist binnen. Ziet er allemaal heel goed uit, er is aandacht aan besteed! Sterkte in deze drukke tijd(en). Belangrijke dingen zijn al geregeld. Gebed( het belangrijkste!) blijft er elke dag! Want 'Zonder Mij kunt gij niets doen". Joh.15:5

 • #3

  Gerda de Bruyn (donderdag, 28 juni 2018 12:03)

  Na ontvangst van het kaartje gelijk even kijken....wauw zoals ik jullie ken zo hebben jullie geschreven. Laat God jullie leidsman blijven , net zoals jullie dit moedige en mooie besluit hebben genomen!

 • #4

  Sonja van Dis (zaterdag, 30 juni 2018 07:25)

  Wat een mooie site en een heerlijk herkenbare blog :)
  Blessings voor jullie!!

 • #5

  Karien Okker (maandag, 09 juli 2018 10:36)

  Wat leuk dat jullie een blog bijhouden over dit fantastische avontuur! We kunnen dan mooi meeleven vanuit ons kikkerlandje. Bonne chance!

 • #6

  Mirjam (maandag, 09 juli 2018)

  O, ik kijk nú al uit naar de volgende blog. Leest zo lekker weg:-) Trots op jullie J&L en kiddo’s, blij en dankbaar dat jullie gehoor geven aan deze opdracht. Veel blessings en hier zal gebed zijn!!
  Ps. Hulde aan de websitemakers, puik werk!

 • #7

  Kees (maandag, 09 juli 2018 16:14)

  wat hebben jullie geduld gehad met de beslissing waar God jullie wilde hebben
  ik vind dat ECHT grote klasse, dat jullie niet zomaar op de kaart van Afrika geprikt hebben, maar op God gewacht hebben

  ik weet niet wat, maar zeg maar als ik ergens mee kan helpen

 • #8

  Willeke van der Plaat (maandag, 09 juli 2018 20:40)

  Ha nicht en 'neef' en kids!
  Wat een bijzonder nieuws van jullie.
  Mooi dat jullie de boodschap van het Evangelie op deze manier in zo'n ver land willen en mogen gaan brengen. We zijn er stil van...dat jullie dit gaan doen vinden we bewonderenswaardig!
  Fijn dat we op deze manier mee kunnen lezen. Schrijven is wel weggelegd voor je;).
  Maar we zullen jullie ook in ons gebed niet vergeten....
  En wat een leuke foto's!
  Sterkte met de voorbereidingen etc.
  Groetjes Henk en Willeke en kids

 • #9

  Annemieke (dinsdag, 10 juli 2018 12:26)

  Leuk om jullie zo te kunnen volgen en bij te blijven over jullie bezigheden, worstelingen, zegeningen etc. Zegen voor jullie allemaal! ��
  Lieve groetjes, Jan en Annemieke

  PS we gaan jullie echt missen in de Rots

 • #10

  Lucas en Rhea (woensdag, 11 juli 2018 09:20)

  Que le Seigneur vous benisse!

 • #11

  Arenda (woensdag, 11 juli 2018 13:09)

  Wat gaaf om te lezen dat Julie Gaan vertrekken naar Senegal! Veel zegen en sterkte met alle voorbereidingen en alle emoties die dit met zich meebrengt. God blijft gelukkig hetzelfde!
  Zegen! Reinout en Arenda

 • #12

  Leontine (woensdag, 11 juli 2018 18:55)

  Wat geweldig mooi om te lezen! Wens jullie van harte Gods zegen over jullie gezin, jullie werken en jullie bijdrage om Hem te dienen. En wat gaan we jullie missen!!

 • #13

  Seger (donderdag, 12 juli 2018 09:46)

  Wat leuk om te lezen dat het zo goed met jullie gaat Jowan. Wij hebben jullie bruiloft nog levendig in herinnering. Luke (1), Angela en ik wensen jullie het allerbeste toe, waar het pad ook heen leidt!

 • #14

  Diana Hofsteenge (donderdag, 12 juli 2018 19:45)

  Ik ken jullie niet maar de inhoud die achter de vlotte penvoering schuilgaat, is zeker inspirerend!

  Ik wens jullie Gods zegen!

 • #15

  Geanne (zaterdag, 14 juli 2018 21:14)

  Bijzonder Lien, ik hoor het je vertellen... Mooie site, fijn om zo mee te kunnen leven/lezen. Zegen voor de komende tijd! Niets mooier om te leven in Zijn voetspoor!

 • #16

  Marion (dinsdag, 04 september 2018 22:41)

  Wauw! Talenten ook in vertellen en overbrengen op papier! Zegen en wat leuk om jullie zo te volgen

 • #17

  Krijnie (woensdag, 12 december 2018 10:49)

  Begrijp ik het goed ?! Ken jullie niet persoonlijk. Jullie zijn de dochter en schoonzoon van Bert v Dis?!
  Heb jullie blog gelezen en wil jullie de Zegen en nabijheid van de HEERE toe bidden ,voor nu en in toekomende !!