SENEGAL

 

Senegal is ongeveer vijf keer zo groot als Nederland. Nadat het land jaren een Franse kolonie is geweest, is Senegal sinds 1960 formeel onafhankelijk. De officiële taal is Frans. Daarnaast wordt er veel Wolof en Pulaar gesproken. Dit zijn de talen van de twee grote etnische groepen in Senegal: de Wolof en de Fula.

 

Senegal heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen tijdens de wintermaanden rond de 20 tot 25 graden en tijdens de zomermaanden een stuk hoger: zo'n 35 tot 40 graden.

 

Senegal en het Evangelie

Meer dan 90% van de bevolking is islamitisch. Senegal is één van de landen waar nog steeds bevolkingsgroepen zijn die getypeerd worden met de status: ‘Least-Reached’, ‘minst bereikten’ dus. Zo’n bevolkingsgroep is een unieke etnische groep die externe hulp nodig heeft om hun eigen mensen te evangeliseren omdat ze niet over voldoende middelen of gemeenschappen van gelovige christenen beschikken. In Senegal zijn er twee grote bevolkingsgroepen, de Wolof en de Fula, genoeg voor zo’n kleine 8 miljoen mensen waarvan er nog geen 500 mensen christen zijn…