WIE ZIJN WIJ

Aan het hoofd van ons gezin staat Jowan. 35 jaar, heeft al jaren een kale bol, is een onwijze fietsfanaat, houdt van contact met mensen, is dol op pure chocoladehagelslag (dat wordt afkicken!) en is enigszins competitief ingesteld. Lieneke is zijn wederhelft. 28 jaar, heeft al jaren sproeten op haar gezicht, houdt van lezen en volleybal (niet tegelijk), vindt het heerlijk om zich te verplaatsen in de leefwereld van kinderen, is dol op avocado’s (kom maar doorrrr) en is stiekem wel een beetje een huismus (lees: met kaarsjes, achtergrondmuziek en ouderwets handwerkje in de hand). 

Dan hebben we Mozes! Een prachtig kereltje van 6 jaar, met grote hazelnootbruine ogen, een voorliefde voor filmpjes kijken (momenteel is ene ‘meneer Vonk in de buitenlucht’ favoriet), houdt van buitenspelen met vriendjes, is dol op pure chocoladehagelslag (van wie zou hij dat nou hebben?), wil graag winnen (heeft hij van z’n vader) en heeft stiekem een gevoelig hartje. Zijn grote kameraad is Phebe, de volgende in de rij! Zij is 5 jaar, heeft prachtige blauwe kijkers en lange blonde haren, houdt van tutten en frutten met make-up, sieraden, geurtjes (heeft ze niet van haar moeder), is dol op ei, ei en nog eens ei (spiegel-, roer-, geklutst-, of rond: it doesn’t matter), speelt graag ‘vader en moedertje’, en heeft een groot hart voor mensen. 

Onze Alef van 10 maanden is een kopie is van z’n grote broer. Dezelfde bruine ogen en getinte huid, wel een andere mond. Hij houdt van kroelen, slapen, kan in huilen uitbarsten als hij schrikt van een hard geluid, houdt ervan om te lachen en is de makkelijkste baby ever. Met hem erbij is alles leuker! 

Voor de rest bestaat ons gezin uit: géén huisdieren. En dat willen we graag zo laten. Ben benieuwd hoe lang we dat volhouden in Senegal… 

Wij zijn geroepen om Jezus’ liefde en de vrijheid die in Hem te vinden is, te delen met de bevolking van Senegal. Zijn wij een soort superchristen? Die nooit een meningsverschil hebben, nooit mopperen over rondslingerende attributen en altijd geduldig zijn richting de kinderen? We wish! We zijn mensen die met lege handen voor God staan. Ons gebed is: ‘vult U ze en gebruik ons op de plek waar U ons zendt! En geef ons ook een beetje moed... Want dat hebben we nodig!’